Събор край теснолинейката

Събор ще има на най- високата гара на Балканите, пише strelka.bg. Село Аврамово отново ще ни събере край релсите тесни. На поляните на 8 август ще има Национален фолклорен събор „С хора и песни край релсите тесни“. На сцената ще се качат изпълнители, фолклорни и танцови групи от Пазарджишка, Благоевградска, Софийска, Кюстендилска, Пловдивска, Смолянска, Хасковска и Кърджалийска области.

На родопската теснолинейка са осигурени 300 места и вече се продават билети.

Нека отново бъдем заедно сред чистия планински въздух на Родопа и Рила, да поиграем хорца и да хапнем вкусна скара сред природата на най-високата точка, достигната от железница на Балканския полуостров, казват организаторите.

Вечерта ще има голям лагерен огън и греяно вино – така че планирайте да останете до късно!

Ако искате да бъдете там цялата вечер и да изпълните уикенда си с емоции, може да нощувате в курортното село Юндола (7 км от събора), в град Якоруда (15 км от събора), във Велинград (30 км от събора) или на палатка около гарата – без такса!

И тази година, въпреки коронавируса,  ще се направи голям празник за местните хора и за пореден път ще се прочуе теснолинейката и нейните красоти.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *