Владиката: Мястото за храм на пазара е благословено още от Натанаил

Неврокопският митрополит Серафим недоумява защо толкова време не се стига до решение за нов храм в Благоевград.  На среща с кмета Румен Томов, зам.-кмета Терзиев, председателят на Общински съвет Андон Тодоров, общински съветници владиката бе категоричен, че по-възможен и по-готов вариант е мястото на пазара от казармата. Той припомни, че много десетилетия проблемът с храма мъчи благоевградчани. Той е още от 30-те години, когато градът се разраснал.

За Серафим най-накрая се стигнало до решение, което се е приело радушно от обществеността да бъде построен храм на пазара. За него това е стабилно решение, което удовлетворява нуждите от нов храм в централната зона на града.

Мястото е благословено от предишния митрополит Натанаил, дори е правена и първа копка. Серафим припомни, че през 2014 година се променя насоката за мислене и било предложено друго място – в казармата. То отнело доста усилия и нямало резултат. А още няколко храма са нужни за града за кварталите.

До тази среща днес се стигна след сесия на Общински съвет, на която съветниците не се разбраха за мястото на храма. Затова поискаха среща с владиката.

А относно паркинг зам.-кметът Терзиев обяви, че могат да се обособят над 80 паркоместа в района- паркингът на пазара, над пазара и срещу пазара на „Даме Груев“ на мястото на временните търговски обекти.

 

 

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *