Лидер по новозаразени е Благоевград с 43 нови случая

Лидер за деня по новозаразени е Благоевград с 43 нови случая и общо 799 заразени, с което запазва 4-ото място по брой на заразените у нас. А ето как са разпределени случаите в областта. На-много са в областния център Благоевград – 19. В Долно Осеново още 3.  Драката, Рилци и Елешница по двама. Брежани, Годлево, Горно Дряново, Дебрене, Кавракирово, Кресна, Логодаж, Мосомище, Петрич, Покровник, Разлог, Сандански, Струмяни, Яворница  по 1.

255 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалото денонощие. Направените PCR тестове за последните 24 часа са 5325. Общо потвърдените в България случаи на новия коронавирус са 12414. От тях активни са 5035. Излекуваните лица са 6964, от които 280 са регистрирани през последното денонощие.

847 пациенти с доказан COVID-19 са настанени в лечебни заведения за болнична помощ, като 41 от тях са настанени в интензивни структури.

Националната информационна система показва, че медицинските служители, при които е била потвърдена коронавирусна инфекция, са 711. Десет нови случая са регистрирани през изминалото денонощие, като 6 от тях са установени при лекари, 2 – при санитари, 1 – при фелдшер и 1 – при друг медицински персонал.

415 са починалите лица, при които е бил констатиран новият коронавирус. 11 от случаите са от последните 24 часа.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *