11703/files/image/jabheadsets.jpg

Какви професионални слушалки за работа в офис да изберем?

Специалистите, които работят в големи и шумни офиси, са напълно наясно колко е важен изборът на професионални слушалки.

Така например служителите в кол центровете, които са в постоянен диалог с клиенти, биха били много по-ефективни, ако са снабдени с правилното оборудване. Така те не само ще могат да освободят ръцете си за работа с компютъра, но и ще могат да работят по-дълго, без да се уморяват или изпитват друг дискомфорт – например, ако слушалките са неудобни и предизвикват болка след няколко часа постоянна употреба.

Затова е важно да се залага само на професионални устройства от доказали се на пазара брандове, които са в състояние да осигурят стабилно ниво на комфорт дори и при много активна работа, например в режим 24×7. Вижте например предложенията в DigitalBox, където ще откриете интересни възможности.

Модерните професионални слушалки за работа в офис могат да бъдат свързани с кабел или да са безжични – изборът между двата типа зависи изцяло от конкретиката на работата и предпочитанията на служителите.

Професионални безжични слушалки за работа в офис

В момента безжичните професионални слушалки за работа са голям хит, тъй като при тях комуникация може да бъде осъществена дори и когато служителите са на разстояние от телефона, компютъра или друго устройство. Те позволяват пълна свобода на движение, а това е от съществено значение, когато е необходимо човек да се съсредоточи единствено в работата си и да не мисли за нищо друго. Безжичните професионални слушалки са от висок клас и ще задоволят напълно конкретните изисквания за комфорт във всеки един офис. Те могат да бъдат оборудвани както с един, така и с два говорителя.

Професионални слушалки с кабел

Основното предимство на този вид професионални слушалки е по-ниската им цена. При тях обаче специалистът е ограничен откъм движения и за да ги използва, трябва да остане в близост до работната зона. Моделите също включват опции с един или два високоговорителя, като тези с два високоговорителя са много полезни, когато офисът е по-голям и е от особена важност служителят да чуе възможно най-добре клиента, без да бъде смущаван от външни шумове. За тази цел при някои модели е предвиден и микрофон с потискане на фоновия шум.

Справянето с шума на работното място е без съмнение от изключително значение при избора на слушалки, като с особено голяма сила това важи за операторите на кол центровете. Затова и съвременните модели професионални слушалки идват с опция за защита на слуха и не позволяват на динамичната работна атмосфера да повлияе на качеството и комфорта на работа на служителите. Някои от тях са снабдени и с DSP процесор за филтриране на входящия и изходящия гласов поток, както и с допълнителни функции за шумо и ехо премахване.

Ето и още няколко важни характеристики, на които да обърнете специално внимание при избора на професионални слушалки за работа в офис:

Цифрова обработка на сигнала за кристално чист звук;

  • Пълна защита на слуха;
  • Поддържане на безопасна сила на звука;
  • Лека конструкция и меки наушници.

Разбира се, съществуват и възможности за индивидуално регулиране на силата на звука на микрофона и високоговорителите, които са много удобни за работа в голям и шумен кол център, където операторите не трябва да бъдат смущавани от външни шумове и разговори, а да се концентрират изключително върху разговора с клиента.

За подробна информация относно конкретни модели посетете секцията за професионални слушалки в DigitalBox.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *