Забраняват наргилетата в благоевградските заведения, таксиджиите задължително с маски и още:

Забранява се използването на наргилета от клиенти в благоевградските заведения.  Това реши Кризисният щаб на община Благоевград, който излезе  с конкретни мерки във връзка с епидемичната обстановка. В търговските обекти клиентите да бъдат по един на 15 кв.м. Задължителна е дезинфекцията на колички и кошниците за пазаруване.Осигуряване и спазване на физическа дистанция най-малко 1,5 м между посетителите.

Посещенията в нощните клубове, пиано барове и други подобни обекти за развлечения на открито и закрито да бъдат при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при засилена дезинфекция на всички помещения. Посещенията в заведения за хранене и кафенета на закрито и открито се допускат при заетост на местата до 75% от общия капацитет при засилена дезинфекция на всички помещения.

Разширява се дейността на социалния патронаж с възможност за доставка на храна и медикаменти по домовете на самотноживеещи възрастни хора, в тази дейност ще се включат и доброволци от БЧК. Детските кухни продължават да работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Забранява се на таксиметровите водачи да качват пътници без предпазни маски и се задължават след слизане на пътника да извършат дезинфекция на автомобила. Задължават се всички таксиметрови шофьори и шофьори на автобусите от градския транспорт за носене на предпазни маски. В заведенията се забранява използването на наргилета от клиенти.

Щабът реши да продължат дейностите по дезинфекция на автобусите от градския транспорт и откритите обществени площи в Благоевград

Към момента в трите болници – МБАЛ „ПУЛС“ , МБАЛ-Благоевград и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания /бившия Тубдиспансер/ се лекуват 66 болни с коронавирус, от тях 42 пациенти са от община Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *