Асфалт в село претендент за първенец по надморска височина в България и на Балканите

Асфалтират пътищата  в най-високото село на община Белица – Орцево.

Инвестицията се реализира в с. Орцево, което е  сред основните претенденти за първенец в класацията на намиращи се на най-голяма надморска височина в България и на Балканите населени места.  Оказа се, че селото е  най-желаната туристическа дестинация в общината, която се посещава от хиляди туристи.

Тринадесетте му махали са разпръснати из хълмовете на Велийшко- Виденишкия дял на Западни Родопи на надморска височина от 1420 до 1640м., a площадът на селото е разположен на 1555м.н.в.

Централната част на Орцево лежи на южния склон на връх Кавунова могила (1710 м. н.в.). От високо разположените селски къщи се разкрива приказна гледка към родопските поляни и гористи хълмове, и извисяващите се върхове на цялата Пирин планина.

Наблизо се намира и Бабяшка чука (известното тракийско светилище от национално значение), и върховете Велийца и Кавун тепе. Кметът Радослав Ревански инспектира асфалтирането, като остана доволен, че гостите на село Орцево ще могат да се придвижват по добре асфалтирани пътища и да разнасят славата от красивите гледки на общината.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *