Спортните събития с най-високи нива на натрупани залози

Спортните залози са отговорни за създаването на някои доста щастливи фенове. Историите на късметлиите, които успяват да усетят пулса на играта и бързо да направят точна спортна прогноза, никак не са малко. Техните истории вече са легенди и пример за останалите запалянковци, но стане ли въпрос за цифри, можем да обърнем внимание на цифрите. Според някои източници през 2017 г. глобалната хазартна индустрия регистрира приходи между 700 милиарда долара и 1 трилион долара. Само в щата Невада поставят рекорд от 4.68 милиарда долара. От една страна трябва да знаем, че тези рекорди винаги са били зависими от настоящите спортни събития. Много често именно световните формати мотивират почитателите да обърнат внимание на някой по-колосален сблъсък, а в следващите редове ще видим как именно тези събития привличат вниманието на феновете много, преди да са започнали:

 

  1. Супер Боул

Американският футбол (макар и да няма нищо общо с европейския такъв) привлича вниманието на феновете от старта на сезона до самия край. Милиони зрители застават пред малкия екран и хиляди пълнят стадионите. Неделната традиция за гледането на някои от най-драматичните сблъсъци е събитие, което отдавна се е наложило във феновете. Малко спорно е да се излъчи дисциплина – победител. Все пак не трябва да забравяме, че съществува още една интересна дисциплина в лицето на НБА, където се хвърлят милиарди долари. Да се върнем обаче на пикът в американския футбол – Супер Боул.

Това е финалът, в който всеки един отбор е готов да постигне много сериозни и невероятни успехи и няма никакво намерение да се предаде. Още от самото начало букмейкърите започват да правят дългосрочни прогнози за отборите, които са потенциални финалисти и до края на сезона можем да видим как феновете правят най-различни прогнози, надявайки се, че именно тази година ще е тяхната. За пример можем да видим финалът през 2018 г. с битката между Орлите и Патриотите. Чупят се рекорди и определени американски щати отчитат скок и поставят нови рекорди за това събитие. Според статистиката в Невада са направени залози за 158.6 милиона долара, а миналата година сумата е била 138.5 милиона долара. Неофициалните цифри споделят една малко по-различна история и смятат, че сумата се е доближавала до 5 милиарда долара.

 

  1. Световното първенство по футбол

Ако в целия свят футболът е едно от предизвикателствата, които целогодишно доставят изненади на своите фенове, то Световното първенство е върхът на айсберга. Според статистиката именно този спорт е довел до 70% от направените залози, които в този случай са 1 трилион долара. Макар и да идва веднъж на четири години и освен това да е с дължина от само един месец, той може да се похвали с глобален интерес и милиони мераклии с прогнози, които да се превърнат в истински печалби. Родните букмейкъри като Palms Bet също не пропускат да предложат интересни и атрактивни пазари за футболния формат, а както забелязваме са успели да се наложат като един от лидерите в този вид спортни залози. Не случайно и експертите от Ефирбет споделят подробно за Palms Bet основните положителни черти на букмейкъра, както и някои от добрите практики при правенето на спортни прогнози. Не трябва да забравяме, че вниманието ще бъде насочено към Европейското първенство, което следващата година ще ни даде още по-вълнуващи възможности. Макар и отново да липсва официална сума, поради простата причина, че не всички букмейкъри са готови да изчислят направените залози, Световното първенство често се радва на направени залози, преминаващи сумата от 260 милиона долара. По технически причини няма да видим и изплатените печалби, защото все пак говорим за твърде много успешни залози, но и там цифрата не би трябвало да ни изненадва.

 

  1. Мартенската лудост

Макар и финалът на турнира на Националната колежанска атлетическа асоциация да е провокативен, не можем да го игнорираме. Феновете на баскетбола, често обръщат особено внимание и осъзнават, че именно това предизвикателство може да достави максимални изненади за феновете. От една страна, това е формат, в който всеки може да надникне и да се запознае със следващите таланти, които най-вероятно ще започнат да коват реномето си в Националната Баскетболна асоциация. Всяка година в началото на сезона започват да се борят 68 отбора и всеки трябва да премине през 7-степенни кръгове на елиминации.

Събитието е с дължина от един месец, следователно можем само да си представим на какво се подлагат младите атлети. Това обаче не пречи на букмейкърите да започнат да отварят залози и да накарат истинските фенове да канализират познанията си, осребрявайки ги в печалби. Американската гейминг асоциация смята, че само през 2018 г. са направени залози за сумата от 10 милиарда долара. От самото начало се приемат дългосрочни залози за номинирането на един шампион. Нещо по-интересно е, че залозите са легални само в един американски щат – Невада и именно те твърдят, че направените официални залози са на стойност от 300 милиона долара.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *