300 атлети мерят сили без публика

300 атлети от цялата страна ще мерят сили по канадска борба. На 15 и 16 август в Банско ще се проведе 24-то Държавно първенство по канадска борба в категории: момчета, момичета, юноши, девойки, мъже и жени.  Те ще мерят сили в сградата на читалище „Никола Вапцаров”, където, заради изискванията за състезания на закрито, няма да бъде допускана публика.  Любителите на този спорт обаче няма да бъдат ощетени и ще могат да гледат битките на живо в канала на Българска федерация по канадска борба и преките включвания в профилите на Община Банско в социалните мрежи.

За последен път държавно първенство по канадска борба е провеждано в Банско преди 4 години, когато беше юбилейното му 20-то издание. Тази година пък то съвпада с четвъртвековния юбилей на федерацията.

По традиция, винаги по време или в края на ежегодния Международен джаз  фестивал, в Банско се провеждат и различни по формат състезания по канадска борба. Така ще бъде и тази година, въпреки ограниченията. С превантивна цел, организаторите са отменили единствено участието на хората с увреждания.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *