Затварят офроуда до Рилските езера

Офроуд „7-те Рилски“ езера се затваря. Министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви, че министерството  опазва природата, а не издава лицензи и не узаконява незаконна дейност за превоз на пътници.

Министър Димитров обясни, че пътят, по който досега са се качвали джипове да превозват туристи е сервизен и движението на МПС-та по него може да бъде ограничавано и да бъде разрешавано от РИОСВ и НП „Рила“ и ще се допуска само в извънредни случаи – при пострадали лица, при пожари и горско-стопанска дейност. Той показа и подписаната от него Заповед за създаване на Защитена зона BG0002129 „Рила буфер“, която е в сила от 17 март тази година, а пътят от началната станция на лифта до 17-ти стълб, където е границата на Национален парк „Рила“ под хижа „Рилски езера“ е част от новата защитена зона „Рила буфер“.

Емил Димитров направи първа копка на изграждането на Контролно-информационен пункт „Седемте Рилски езера“ в района на хижа „Рилски езера“, на територията на Национален парк „Рила“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *