Седем театрални вечери под звездите – Силвия Лулчева, спектакъл, който се измисля на момента от публиката и още:

За първи път в новооткрития  Летен театър – Летни театрални вечери. В селекцията от 7 под открито небеа са постановки с множество номинации и награди от България и чужбина.

Летните театрални вечери стартират на 24 август до 30 август, от 21:00ч., под открито небе в Летен театър Благоевград в кв. ,,Вароша.

Начало на театралните вечери /24 август/, от 21:00ч., поставя ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ,,Н.О.МАСАЛИТИНОВ“ ПЛОВДИВ, със спектакъла ,,СЛАВА“ от Питър Куилтър, чийто режисьор е Стайко Мурджев.

Втората вечер /25 август/ е отредена за представлението ,,КАМЪНИ  В ДЖОБОВЕТЕ“ oт Мари Джоунс, СДРУЖЕНИЕ ,,АРТ ПЕРСПЕКТИВА“.  С режисьор Венцислав Асенов, участват- Александър Хаджиангелов и Юлиян Петров.

На 26 август театралната вечер ще започне с моноспектакъла на СИЛВИЯ ЛУЛЧЕВА  – #МЪЖЪТМИЕВИНОВЕН, САТИРИЧЕН ТЕАТЪР ,,АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ“.

,,АЗ, СИЗИФ“  на ТЕАТЪР „АЗАРЯН“ – НДК, режисура и драматургия: Веселка Кунчева,  с участието на Стоян Дойчев, а текстът в спектакъла се изпълнява от Леонид Йовчев може да видим на 27 август.

НАРОДЕН ТЕАТЪР ,,ИВАН ВАЗОВ“ ще представи хитовият моноспектакъл на БОЙКО КРЪСТАНОВ  – ,,ВСИЧКИ СТРАХОТНИ НЕЩА“ от Дънкан Макмилан и Джони Донахоу, с режисьор – Владимир Пенев на 28 август.

29 август  е вечерта, в която ще бъде представен МОНОСПЕКТАКЪЛ  НА ВАСИЛ ДУЕВ ,,ВСИЧКО НА МАСАТА“ по Чарлз Буковски, Театрална работилница ,,Сфумато“ и SPAM STUDIOS. Сценична адаптация и постановка: Ана Батева.

Последната вечер /30 август/ е запазена за емблематичните ,,ХахХа ИмПро ТеаТър“ спредставлението “ХаХаХа ИмПро в…” . Благоевградчани ще имат възможността да се насладят на експерименталния тип театър. Импро (от импровизация) е театрална форма, при която сюжетът, персонажите и диалогът се измислят на момента, като за това актьорите използват предложения, взети от публиката.

Билети можете да закупите в Информационен център Благоевград.

Събитията ще се състоят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и при заетост на 50% от общия капацитет на театъра.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *