Топ 3 на най-изумителните истории за спортни залози

Светът на спорта никога не се движи по специален сценарий. Свикнали сме да виждаме невероятните обрати, да се изненадваме от най-различни спортни предизвикателства и като цяло да се наслаждаваме на колосални сблъсъци, които връщат вярата дори на най-заклетия спортен запалянко. Истинските фенове много добре знаят, че нищо не свършва, докато на терена не прозвучи последната съдийска свирка. А понякога, както следващата история ще разкаже, съдиите могат да развалят много жестоко очакванията на играчите.

 

  1. Отмененият залог

През 2019 г. феновете на конни надбягвания се подготвят за истинско сражение с участието на жребецът с гръмкото име Maximum Security. Традиция в конните надбягвания е да видим най-различни имена и някои от тях може да звучат комично, но ездачите избират тези имена, защото са убедени, че ще донесат късмет. В деня на състезанието, всички залози са насочени именно към този жребец. Стартът е даден публиката изригва , а Maximum Security впечатлява с невероятна скорост и бързо успява да изпревари абсолютно всеки състезател.

Финалът е завършен, когато с изненада съдиите заявяват, че жребецът е нарушил правилата и се е докоснал с друго животно на пистата. За изненада на редица песимисти, докоснатият кон е именно Country House, който освен това успява да финишира втори. Букмейкърите са принудени да върнат залозите, които са направени за сумата до 10 долара, но погледнато от статистическа гледна точка са раздадени около 6.2 милиона долара за победителите, докато играчите, които са заложили губят общо сумата от 9 милиона долара.

Изненадата обаче е именно за почитателите на Country House, които до последно са вярвали, че фаворитът просто няма да успее, можем само да подозираме каква негативна енергия са насочили към дисквалифицирания кон, но пък те самите изобщо не се притесняват, за тях наградата е със съвсем друга величина.

 

  1. Титлата на Лестър

Ако някога футболните фенове са търсили подкрепата на истинските спортни богове и са се опитвали да намерят сили за подкрепа на най-малко очаквания шампион в лицето на Лестър, очевидно годината е била именно 2015-2016. Битката за титлата обаче далеч не е лека, все пак говорим за присъствието на отбори като Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити и Челси, които в този момент можеха да разгромят абсолютно всеки противник.

Те самите обаче не подозират, че от другата страна седи Клаудио Раниери и истинската футболна визия. Оказа се, че италианецът познава много добре футболната формула на английското първенство и след всеки мач успяваше да вземе колкото се може повече точки. В този напрегнат момент букмейкъри като Уинбет започнаха да следят много сериозно представянето на отбора и до днес обръщат много по-сериозно внимание на Лестър и на английското първенство, което както забелязваме е пълно винаги с изненади. В такива специални моменти можем да обърнем внимание и на професионалните анализатори и майстори на спортни прогнози – Betenemy, които разглеждат Winbet в своята поредица от ревюта. В тях можем да забележим високите оценки, както и добрите практики на букмейкъра, особено що се отнася до футболни прогнози и поставянето на залози. Най-вероятно редица фенове са успели да превърнат този спортен успех в много поводи за празнуване. Най-важното е, че шансовете са били около 5000 към 1 – все пак говорим за отбор, който завърши на 14-то място и се опитваше да излезе от огромната дупка. Очевидно е успял, след като следващата година стана шампион.

 

  1. Патриотите и скубането на ястреби на Супер боул

Всеки спорт обожава враждите. Когато Патриотите се оказват размазани от Ястребите с резултат от 28:3, феновете дори принтират тениски с епичния резултат и в продължение на 4 години ги използват за нещо повече от официална дреха на всякакво събитие. Очевидно ударът е бил доста тежък за спортните фенове, особено след като и други не толкова запалени фенове се включват в голямата и толкова мащабна подигравка. Американският футбол е до някаква степен религия и всеки отбор се разглежда като божество в САЩ. Следователно толкова тежка загуба би накарала човек да изпадне в тежък и жесток траур. И понеже съдбата търси добрите мигове за реванш, през 2016 г. отново се срещат двата отбора на финала. Ястребите на Атланта започват смело да трупат точки и се оказват с 25 пред своите опоненти. Историята е наблизо да се повтори, но според статистиката са необходими около 23 минути и 31 секунди, за да се отдалечат много бързо от титлата си. Финалният резултат е 34 на 28 за Патриотите, с което идва и тяхната 5-та титла. Следващата година нормалната служба е възстановена и Патриотите за пореден път губят от отбор с възможност за титла от 6000 към 1. Не е сигурно дали са принтирани нови тениски, но и загубата не е била толкова тежка.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *