Смирени към Рилската света обител навръх Богородица

За смирение, кротко пътуване, без изпреварване призоваха полицаите в навечерието на големия християнски празник, Голяма Богородица. Без изненади, очаква се засилен трафик към Рилския манастир.

„За да бъде гарантирана сигурността на миряните и гостите в района на манастира , ще има засилено полицейско присъствие. Призоваваме гражданите да спазват правилата за движение, да не спират в активната пътна лента и да спазват указанията на полицаите“, молят органите на реда.

От полицията обръщат внимание и на отговорността, която трябва да имат православните в Рилската света обител и след като слязат от колите: „Призоваваме гражданите да не палят огньове, за да не се причиняват пожари“.

Не на последно място – гражданите да бъдат отговорни към себе си и вещите си: „Да не оставят в паркираните си автомобили документи и ценности, да бъдат с повишено внимание, за да не станат жертва на джебчии.“

При възникване на проблем гражданите да се обаждат на тел. 112 или да се обръщат към полицаите в района на Рилския манастир.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *