Silentbet: Защо да залагаме на нишови спортове?

Можем да бъдем сигурни, че спортните фенове често залагат на някои от най-популярните дисциплини като футбол и баскетбол. Те носят огромна доза адреналин и често предлагат спортни емоции, които много малко други спортове могат да доставят, но това в никакъв случай не трябва да смятаме, че са единственото предложение в спортния свят. Така наречените нишови спортове също могат да се похвалят с обрати, драматични сблъсъци и възможности за печалба. Вниманието на букмейкърите и играчите често се насочва в тази посока, а съдейки по добрите и високи коефициенти, можем да открием доста интригуващи преживявания, които не остават под радара на феновете. В следващите редове ще разкажем малко повече за тях и ще видим защо не трябва да се игнорират:

  1. Електронните спортове

Едва ли някой е подозирал, че компютърните игри ще се превърнат в професионален спорт, който всяка година генерира милиони долари в печалби, както за самите играчи, така и за компаниите, които спонсорират събитията и турнирите. Тук дори няма да добавяме рекламните договори на някои от професионалните геймъри. Самото създаване на електронните спортове започва с най-базисното търсене на най-добрия играч в определено заглавие. Гейминг индустрията се фокусира върху игри, които предлагат балансирана и изцяло зависеща от играчите възможност за сражения в мрежа, което ни подсказва, че и в този момент се търсят геймъри, които да превърнат хобито си в доходоносен бизнес.

Електронните спортове се превръщат в хит на всеки континент, а публиката се повишава дори и докато четете тези редове. Най-важното е, че ако някога сте играли заглавия като Counter-Strike: GO, Dota 2, League of Legends и Call of Duty, практически познавате изцяло формата. Тук присъства и една специална подробност – това е един от най-лесните спортове за следене и са достатъчни само няколко седмици, за да може всеки да се потопи в това предизвикателство и да извлече максимални ползи, включително чрез поставянето на залози. Можем да забележим, че все повече букмейкъри залагат на тази спортна секция, а някои дори предоставят директен стрийм на събитието, за да се елиминира издирването на такъв в други канали.

  1. Моторни спортове

Ако обичате аромата на гориво и гледката на препускащи болиди за милиони долари, преследващи се в затворена писта, най-вероятно това ви кара да отделите с удоволствие няколко часа през уикенда за истинска спортна надпревара. Вниманието към  състезания като Формула 1, Moto GP и NASCAR със сигурност са сред фаворитите на състезателите. Фактът, че по всяко време можем да станем свидетели на обрати и понякога дори лидерите се налага да предадат победата, е и причината за един истински фен да следи състезанието от началото до самия край. Не трябва да забравяме, че това е доста скъп спорт и количеството отбори е ограничено, следователно запознаването с  всички актуални новини е много по-лесно и никой няма да пропусне важните моменти. Докато спортният календар на Формула 1 е значително по-скромен и едно състезание се провежда веднъж на месец, феновете на NASCAR знаят, че в една календарна година ще се проведат повече от 1500 състезания. Този автомобилен спорт е значително по-груб и контактът между състезателните машини е позволен. Това трябва да ни подсказва, че освен множеството възможности за залог, можем да получим и алтернативни пазари като номинирането на състезател, който няма да финишира.

  1. Бойни спортове

Почитателите на смесените бойни изкуства и спортни формати като UFC най-вероятно биха могли да се зачудят защо точно това е нишов спорт, но има една причина. Поради наличието на много по-малко битки, спрямо горните дисциплини и фактът, че търсенето на следващите по-сериозни имена е предизвикателство, можем спокойно да открием редица интригуващи срещи, при това от всякакъв вид. Не случайно тук ще открием и много интересни и високи коефициенти. Именно на този ринг ставаме свидетели на бойни умения, които не се практикуват никъде другаде, а и различните стилове често променят сценария на една битка. В този ред на мисли не трябва да забравяме, че поставените спортни залози успяват да привлекат вниманието на играчи от всички страни, като точно това привлича вниманието и на букмейкърите, които за една вечер могат да отчетат направени залози за милиони долари.

Тук се предлагат пазари за победа с техническси нокаут, предаване, решение на съдиите и още много други. Не трябва да забравяме, че родните букмейкъри като ефбет правят особено внимание на всички изброени до този момент спортни дисциплини. Експертите от Silentbet са писали обзор за Efbet, в който обръщат внимание на богатата спортна база, а към нея трябва да добавим и още един важен формат – боксът. Макар и вниманието често да е насочено към двете най-важни категории – леката и тежката, в която се сражават атлети, чийто хонорари минават милиони долари. Тук откриваме и други категории и титли, които не се радват на широка публичност, но доставят точно толкова драматизъм. Боксът като цяло е известен с печеленето на внимание преди големите битки и все повече зрители искат да видят кой е най-коравият и най-силен боксьор на планетата. Макар и често трябва да чакаме за договорките между различните лиги и мениджъри, не трябва да игнорираме присъствието на атлетите, които постоянно се борят за по-високо място в класацията, както и за шанс за титлата.

 

Без съмнение нишовите спортове са добро допълнение за всички спортни фенове, те по никакъв начин не пречат на основните спортни дисциплини, а по-скоро допълват цялата картина. С тях винаги можем да запълним спортния календар с преживявания, които освен повече емоции да дават и още възможности за залози и печалби.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *