До 28 хлапета в забавачките

До 27-28 деца се увеличи броят на хлапетата в детските градини в Благоевград.

С 35 гласа „за“ местните парламентаристи приеха предложението за сформиране на първа възрастова група в общинските детски градини на Община Благоевград за учебната 2020/2021 година, с по-голям брой деца от определения максимален брой.

Материалната база позволявала да се приемат максимум 28 хлапета в група. Така от общината мотивираха предложението.  От докладите на директорите е видно, че групите не са постоянно пълни заради по-честото боледуване на децата. Така без проблем ще се удовлетворят исканията на родителите да водят децата си в предпочитаното от тях детско заведение.

Местният парламент в Благоевград одобри на извънредна сесия днес и средищните училища в общината.

Пет училища, в които се обучават учениците от закритите селски училища в общината, и Първо основно училище в центъра на града трябва утвърдиха като средищни. Това трябва да стане месец преди началото на учебната година, за да стартира тя нормално.

Това са училището в жк „Струмско“, в което се обучават 18 деца от селата, VІІ средно училище със 109 ученици от Бело поле, Българчево, Зелен дол, Изгрев, Падеш, Покровник, Рилци и Церово, ІV ОУ с 41 деца от закритите учебни заведения извън града, ІІІ ОУ, в което учат 22 деца, живеещи в селата, и ХІ ОУ, където те са 25.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *