Да помогнем на гл. ас. д-р Ангел Цветков!

Гл. ас. д-р Ангел Методиев Цветков, преподавател в катедра „Социология“ към Философския факултет, се нуждае от спешна животоспасяваща трансплантация на стволови клетки. Сумата, необходима за лечението и трансплантацията, е в размер на 181 000 долара.

Ето какво казва той:

След няколко години ходене по мъките и многобройни опити за поставяне на диагноза, вече имам такава и тя е: остра миеломоноцитна левкемия и три месеца живот.

Пациент съм на клиниката по хематология в Александровска болница от 2018 година с хемолитична анемия и съмнение за миелодиспластичен синдром. Нещата обаче се влошиха в последните месеци и от един месец съм с тази диагноза. Спешно се стартира химиотерапия, от която излязох успешно засега и се надявам да е така и занапред, за да мога в близките два или три месеца да съм готов за трансплантация. За радост съвременната медицина дава възможност за лекуване на подобни болести, които в миналото са смятани за нелечими.

Необходими са ми средства за алогенна костно-мозъчна трансплантация в клиника в Турция.

Не може да бъде взет материал от мен и това значително усложнява и оскъпява операцията. Лекарите в турската клиника Memorial Bahçelievler Hastanesi искат възможно най-скоро да продължа лечението при тях. Обясниха ми, че плащането става на части и процедури, в зависимост от резултатите от лечението.

Югозападният университет „Неофит Рилски“ стартира дарителска кампания в помощ на гл. ас. д-р Ангел Цветков.

Кутии за дарение в помощ на гл. ас. д-р Цветков са поставени в Ректората („Обща канцелария“), на входа в Първи учебен корпус, в Правно-историческия факултет (Ксерокс, Учебен корпус № 6) и на входа в Стопанския факултет  (Учебен корпус №8).

Всеки, който има възможност да помогне, може да го направи и чрез дарителската банкова сметка:

IBAN: BG17UNCR70001524031366

BIC: UNCRBGSF

Ангел Методиев Цветков

УниКредит БулбанкВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *