Стикери за колите в старинния квартал на Банско

Със специални стикери ще се маркират всички автомобили, които имат право на достъп и движение през старинния квартал на Банско. Това решиха на среща дискусия в курортния град.  Така ще се реши още един проблем, свързан с безпрепятственото преминаване по улиците на специализираните автомобили на пожарната, бърза помощ, снегопочистване и сметосъбиране.

В организираната от общинската управа среща, заинтересованите собственици обсъдиха с представители на общината, пожарната и полицията организацията на движението и престоя на автомобили в квартала. Казусът с движението по тесните улички е допълнително усложнен, заради статута на квартала, в който с наредба е забранено свободното движение и паркиранe. От друга страна, не може да бъде ограничаван достъпа на гражданите с автомобили до домовете им.

В определената като ползотворна за всички страни среща, бе обсъден вариант за регламентиранo движение на автомобили на живущите в квартала и обособяване на места за престой и паркиране.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *