Благоевградчни се снимат във филм заедно с Александра Сърчаджиева и Китодар Тодоров

Благоевград се превръща в снимачна площадка за новия игрален филм ,,Пакет Вечност“ . Режисьор и сценарист на филма е родената в Благоевград Магделена Илиева, като това ще бъде нейния пълнометражен дебют. Продуцент е Мартичка Божилова от продуцентска компания ,,АГИТПРОП”. В главните роли са актьорите Стоян Дойчев, Мариана Крумова, Александра Сърчаджиева и Китодар Тодоров.

За около 10 дни града ще се превърне в снимачна площадка и всички почитатели на седмото изкуство ще могат да се насладят на целия процес по подготовката и заснемането на новия български филм.

Голямата изненада, която сподели екипът на филма е, че желаят да включат  в продукцията хора от Благоевград на възраст от 20 до 55, както и хора в пенсионна възраст  (над 60).

Филмът  ,,Пакет Вечност“ е драма с елементи на комедия, а действието се развива в малък български град. Екипът е избрал Благоевград за заснемане на основните сцени във филма. Снимките ще бъдат на територията на парк „Бачиново“, Младежки дом, Автогара, също така и на оживени улици и булеварди, кафенета и ресторанти в града.  Основните екстериорни снимки стартират на 7 септември и продължават до 16 септември 2020г., когато ще бъде заснета и кулминационната сцена, развиваща се на езерото Бачиново.

Партньор в организацията по заснемането на култовите сцени от филма и обезпечаването на престоя на снимачния екип и актьорите е Община Благоевград.

Основната сюжетна линия във филма проследява Боби, погребален агент от малък град, който се оказва без други клиенти, освен жената, отговорна за смъртта на баща му преди години. Чрез отношенията си с нея, той получава шанс да преодолее миналото и да се научи да живее отново.

Магделена Илиева завършва ,, Филмова и телевизионна режисура“ в ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград през 2011 г. в класа на проф. Румяна Петкова. Специализира в NYU – Ню Йорк, САЩ. От 2006 г работи като организатор, асистент-режисьор, директор продукция и продуцент на български филми, реклами и телевизионни предавания. През 2014 г. създава продуцентска къща “Литъл Уинг Пръдакшънс”. Филмографията на фирмата включва четири късометражни и един пълнометражен филм, като продуцент или ко-продуцент. От май 2016 г е национален координатор за България на EAVE – European Audio-Visual Entrepreneurs (Европейски аудио-визуални предприемачи).

Всички желаещи да усетят отблизо магията на киното могат да се присъединят, като изпратят свои снимки на посочения имейл до 6 септември.

За контакти: project@agitprop.bg   Тел. за връзка: 0898521468Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *