Чисто ново Второ училище посреща децата на прага на учебната година

Второ основно училище „Гоце Делчев“ гр.Гоце Делчев е превърнато в един истински дворец на образованието и предоставя прекрасни условия за образование на учениците и работа на учителите.  Това заяви кметът Владимир Москов на откриването  на напълно обновеното учебно заведение.

Той допълни, че е необходимо направеното  с много труд да бъде пазено, защото в него са вложени парите на данъкоплатците и обеща, че и последните три училища в общината – Трето ОУ «Братя Миладинови» и учебните заведения в Мосомище и Лъжница, ще бъдат обновени по предстоящи проекти. Водосвет на напълно обновената училищна сграда и двор отслужи Неврокопският митрополит Серафим.

Обновеното Второ ОУ „Гоце Делчев“ бе официално открито с прерязването на лента от кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и началника на РУО – Благоевград Ивайло Златанов. Със средства от проекта беше извършен цялостен външен и вътрешен ремонт на сградата и дворното пространство. Освен това е подменена цялата котелна и отоплителна инсталация с извършена автоматизация.

Изградени са нови системи за видеонаблюдение, пожарно известяване, оповестителна, интернет инсталация. В рамките на проекта е направено и разширение на физкултурния салон, изградена е актова зала, където да се правят чествания и други културни мероприятия. Доставено е ново компютърно и мултимедийно оборудване. Всички класни стаи са с нови мебели и обзавеждане. Изградена е нова спортна площадка с изкуствена настилка и осветление. Подменени са всички подови настилки в класните стаи, учебните помещения и стълбища с най-съвременни такива. Направена е нова ограда, обновени са изцяло и зелените площи.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *