За броени дни Ковид отне живота на баща и син медици от Краище

Кардиологът в болница ПУЛС  д-р Емил Вакльов загуби битката с COVID-19. Той бе настанен за лечение в столичната клиника „Пирогов”. Там е и майка му, която  е медицинско лице и също е заразена с опасния вирус. Преди два дни на крака при тях беше и министърът на здравеопазването – професор Костадин Ангелов.

На 23 август вечерта издъхна и бащата на д-р Емил Макльов – д-р Муса Вакльов. Фамилията е от белишкото село Краище. Доктор Муса Вакльов бе личен лекар в родния си край.

Ето какво написаха от Български лекарски съюз:

„Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия д-р Емил Вакльов – кардиолог от Благоевград и син на общопрактикуващия лекар д-р Муса Вакльов, който си отиде от този свят през изминалата седмица.

С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. За броени дни изгубихме двама прекрасни лекари, посветили животите си на медицината и на своите пациенти.

Д-р Емил Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг.

Поклон пред неговата всеотдайност и смелост“.

Благоевградска област пак е начело по заразени. От 157 с COVID-19 през изминалото денонощие 21 са от Пиринско.

А ето  как са разпределени по градове и села в региона: Благоевград – 7, Гоце Делчев – 4, Петрич и Сандански по 2-ма, Баня, Ваклиново, Каменица, Кочан, Микрево  и Слащен по 1.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *