Онлайн антистрес сесии в Американския

Американският университет в България посреща 225 първокурсници от 25 страни. Талантливите младежи идват от  различни краища  на България, от съседни държави  като Албания, Косово, Северна Македония и Сърбия, както и от по-далечни, сред които: САЩ, Канада, Виетнам, Индия, Египет и Южна Корея.

Сред първокурсниците има майстор на спорта с умения в биатлона и ски-бягането и със спечелени световни състезания;  балерина и автор на книги за самоусъвършенстване с хиляди продажби; създател на YouTube канал с 60 000 последователи и много други даровити и активни млади хора.

В крак с новите реалности екипът на АУБ замени традиционната Седмица на ориентацията за първокурсниците с виртуален Месец на ориентацията за запознаване с всички възможности на университета. Програмата беше много разнообразна: избор на лекционни курсове и представяне на преподавателите, запознаване с възможностите на студентските програми за международен обмен, уебинари по безопасност и здраве, запознаване с възможностите за живот и различни дейности на кампуса и виртуална разходна в Благоевград.  Бяха предвидени и онлайн антистрес сесии. Успехът на новия формат е още едно доказателство за умението на АУБ да се адаптира бързо и ефективно към текущата здравна криза.

Новата академична година за студентите на Американския университет в България започва на 7 септември.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *