Симитли си има и шампион по бодибилдинг

Това е Владимир Димитров, на 31 години от село Полето.

Влади грабна първото място в неделя, на Турнир „Хеброс“, проведен в Драматичния културен театър в гр. Пазарджик, на който се определя съставът на българския национален отбор по културизъм за предстоящите Балканско и Европейско първенство.

Това е първото му състезание. В него участие са взели над 100 състезателя от цялата страна, в 11 различни категории.

„Въпреки, че нямаше точна категория за мен, понеже аз съм 69кг. и по принцип трябва да участвам в категория бодибилдинг до 70 кг., аз се записах в по-тежката категория – бодибилдинг до 80кг. Независимо от голямата разлика в килограмите и тежката конкуренция от стари състезатели, аз успях да се преборя и да взема първото място, побеждавайки 9 участника.“ – коментира златният ни медалист Владимир Димитров.

На 4 септември той заминава за Румъния, където ще вземе участие в Балканското първенство. Нека му пожелаем успех и да го чакаме със златен медал!

А иначе, Влади започва да се занимава с фитнес чисто любителски преди 10 години.

„През всичките тези години не съм спирал да тренирам, но едва тази година, когато се наложи да спра, заради пандемията, разбрах какво голямо удоволствие в същност ми носят тренировките и колко много ми липсва времето прекарано в залата. Затова, след отварянето на фитнесите, реших да опитам да се вкарам в максимално добра форма и се увлякох до толкова, че реших да се явя дори и на състезание.“ – споделя за началото той, като подчерта, че заслуга за това има и треньорът му Благой Ангелов, който случайно срещнал и който го е окуражил за това начинание, казвайки му, че има добра генетика и всички необходими качества да се представи добре в спорта – Бодибилдинг.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *