Модерна детска площадка в евроселото

Децата от детската градина в евросело Черниче ще се радват на нова площадка за игра. За изграждането й са отпуснати 34 хил. лв. след разговор между народния представител Стефан Апостолов и министъра на образованието Красимир Вълчев.

Детската площадка ще отговаря на всички европейски изисквания за безопасност, като от нея ще могат да се възползват над 40 деца от детската градина и яслата, тъй като двете се помещават в една сграда.

Средствата са осигурени от Министерството на образованието и науката.

“Смело мога да кажа, че министър Вълчев е един от най-големите приятели на Община Симитли, като в последните няколко години от повереното му министерство бяха отпуснати над 400 хил. лв. за училищата и детските ни градини. Благодаря му искрено за оказаната подкрепа!” – категоричен Апостолов благодари на министър Вълчев.

“Заради подкрепата, която Общината получава от министъра, но и от цялото правителство на премиера Бойко Борисов, цялата детска градина в село Черниче бе изцяло реновирана, след като повече от 30 години не бе извършван ремонт, тъй като сградата беше собственост на БДЖ. След проведени разговори с тях, те се съгласиха да я предоставя безвъзмездно на Община Симитли.” – припомни Апостолов.

Депутатът обеща още хубави новини за Симитли и селата, защото и занапред ще продължи да работи за привличането на колкото се може повече инвестиции, за да бъде гарантирано по-доброто бъдеще за децата, но и за възрастните в общината!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *