Емблеми на благоевградския театър играят пороците на нашето време

Обожаваните от публиката Нина Болгар и Андраш Кончалиев ще видим като Госпожа Пернел Господин Лоял на сцената на благоевградския театър в първата премиера за 2020 година. Двамата доайени на театъра са в актьорското разпределение на Тартюф. Драматичен театър „Никола Вапцаров“ представя класическата комения на нравите от Молиер на 17 и 18 септември от 19:00 часа.

„Спектакълът на режисьора Дамян Тенев представя съвършено нов прочит, хумор, клоунада, гротеска. Впечатляваща актьорска игра и съвременна визия завладяват зрителя. ТАРТЮФ  ще ни поведе през лабиринт от криви огледала, в които се оглеждат пороците на нашето време. Има ли родени злодеи и днес? Или ние ги създаваме? А може би всички сме злодеи?“, обещават от храма на Мелпомена в Благоевград.

В главните роли са Нина Болгар и Андраш Кончалиев, а коварният Тартюф е гост-актьора Нено Койнарски, познат от малкия екран като Никола в сериала „Връзки”. За ролята на Елмира в спектакъла е поканена актрисата от трупата на Младежки театър „Николай Бинев” – София Ния Кръстева. В спектакъла участват още Аладин Алиибрахим, Кънчо Кънев, Мартин Лазаревски, Теодор Куков, Гергана Цакова, Мариана Бонева, част трупата на театъра, която в последната половин година получи нов облик, благодарение на много млади попълнения. Актьорският екип е ръководен от режисьора Дамян Тенев, който в последните години се утвърди като едно от най- любопитните и следени имена на българския театър.Той завършва НАТФИЗ през 2011г., специалност „Актьорско майсторство“ в класа на проф. Красимир Спасов, а през 2017 г. завършва режисура.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *