Двама родители на протест срещу маските в Благоевград

Само двама, сред които бунтарката Люси Манова и още един родител,  протестираха  пред Регионално управление на образованието в Благоевград. Те са против носенето на маските и изолаторите в училище.

Началникът на Регионално управление на образованието  Ивайло Златанов, който слезе при протестиращите,  беше категоричен, че основната задача на мерките е опазване живота и здравето на учениците и учителите.

Според Манова  голяма част от родителите не желаят децата да бъдат с маски в училище.

Началникът на РУО Ивайло Златанов е на обратното мнение. Затова обеща да направи запитване сред родители от всички училища в региона дали искат децата им да носят маски или не в училище.

Той ще представи след дни резултатите, които ще бъдат с имена и подпис на родител.

Златанов не вижда защо е това голямо притеснение. Смята, че това са препоръчителни мерки на МОН и сме длъжни да ги спазваме. „Какво лощо има, когато децата са в общи помещения, контактуват интензивно, да има едно предпазно средство, каквото е маската??, попита Златанов.

На територията на областта са 122 училища и това са 122 специфични ситуации. Направено е всичко необходимо за старт на учебната година, като различни потоци на движение- влизане и излизане от училище, хранене и всичко, което се изисква.

Само 13 училища от 122 са декларирали, че нямат топла вода.

Две са училищата на територията на Благоевград, които към днешна дата не са изпълнили изискванията и ще им бъдат съставени актове.

Шефът на РУО се надява до утре да бъде решен до някаква степен въпросът и учебният процес да стартира.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *