Коя от коя по-цветни класни стаи за първия учебен ден!

Училищата в Благоевградска област се надпреварват да показват коя от коя по-цветни и украсени класни стаи за първия учебен ден.

Освен това Единадесето ОУ „Христо Ботев“  в Благоевград ще посрещне първолаците с нов химн на школото.

Заради пандемията много училища публикуваха на страниците си във Фейсбук инструктажи за родители и ученици.

Също така и поканата стана в социалните мрежи.

Ето една такава:

Уважаеми ученици и родители!

Официалното присъствено откриване на новата учебна година ще се състои на 15.09.2020 г. от 9.00 ч. в двора на училището, само за учениците от 1. клас.

Каним учтиво, родителите на първокласниците да присъстват на празника, съобразявайки се с епидемичната обстановка във връзка с COVID-19 и при спазване на задължителните мерки за безопасност.

За всички останали ученици първият учебен ден ще започне с провеждане на час на класа в класните стаи по определения от класния ръководител график.

Родители, близки и други външни лица няма да бъдат допускани в сградата на училището и класните стаи.

Ръководството и екипът на XI ОУ „Христо Ботев“ пожелават на всички ученици, родители и учители здрава, спокойна и успешна учебна година!

А във Второ основно училище в Гоце Делчев, обновено и модерно, уениците трябва  да влизат от обозначените входове и да се движат в посоката, указана със стрелки.

На територията на областта са 122 училища и това са 122 специфични ситуации. Направено е всичко необходимо за старт на учебната година, като различни потоци на движение- влизане и излизане от училище, хранене и всичко, което се изисква.

Само 13 училища от 122 са декларирали, че нямат топла вода.

Две са училищата на територията на Благоевград, които към днешна дата не са изпълнили изискванията и ще им бъдат съставени актове.

Шефът на РУО Ивайло Златанов се надява до утре да бъде решен до някаква степен въпросът и учебният процес да стартира.

А за носенето на маски ще има допитване до родителите.

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *