Нова жалба срещу Рубин, пак е изряден

Поредна жалба изстреля екоинспектори от Благоевград през миналия месец в БИО ТЕЦ „Рубин“. Коминът трови благоевградчани от години. Стотици жалби има срещу него. Десетки актове и предписания. Дори местните съветници скочиха срещу предприятието, но резултати няма.

За пореден път  съсед се оплакал от епизодичен дразнещ шум от работата на вентилатор или компресор, съобщиха от Регионална инспекция по околна среда и водите. Извършени били контролни измервания на еквивалентните нива на шума, излъчван в околната среда от обекта (на 03.08.2020 г. вечерни и нощни, на 04.08.2020 г. дневни).

При извършените контролни измервания, в общо 8 точки по измерителен контур и в 1 място на въздействие – къщата на жалбоподателя, отстояща на 945 м от геометричния център на измерителния контур, не са установени превишения на регламентираните гранични стойности на нивата на шума.  Няма превишения и за показателите за шум околната среда, отчитащи дискомфорт през различните части на денонощието, граничните стойности на показателите за шум в околната среда, методите за оценка на стойностите на показателите за шум и на вредните ефекти от шума върху здравето на населението.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *