Отличие „Неофит Рилски“ за учителите за 100 години ПМГ (видео)

В напълно обновена образователна среда ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев празнуваха 100-годишен юбилей в навечерието на новата учебна година.

„Стогодишната история на нашата гимназия доказва, че тя изгражда силни личности, готови да откриват нови хоризонти. Времето в нея никога не спира – върви уверено напред заедно с младостта и като фокус събира съмишленици, откриватели, изследователи…“, каза в приветственото си слово, директорът на гимназията, Елка Божикова. Неузнаваемото обновяване и преоборудване на учебното заведение e част от проекта „Обичам моето училище“, останалите етапи предстоят.


Обновяването се осъществява благодарение на оказаната подкрепа от Общински съвет Гоце Делчев, Общественият съвет по образование, училищното настоятелство, както и от много родолюбиви спонсори към които директорът на ПМГ-то, Елка Божикова, отправи огромни благодарности. Един от върховите моменти на честването на вековният юбилей на училището бе, когато за положените труд и усилия, за постигане на високи резултати в учебно-възпитателната работа, бяха наградени учители с най-престижното в образователната система в България отличие, „Неофит Рилски“.

На края на паметното тържество гостите бяха поканени да разгледат обновената образователна среда на гимназията, в която ще се обучават учениците през новата учебна година. Гости на тържеството бяха кметът на Гоце Делчев Владимир Москов заедно със заместниците си Валери Сарандев и Саит Иброш, председателят на ОбС, Димитър Батаджиев, съветници, народният представител Богдан Боцев, родители на ученици и общественици.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *