Спокойно, петричани: Спешната помощ е с адекватна апаратура

Дефибрилатор, апарат за обдишване, аспоратор, електрокардиограф… всеки с медицински познания, гледайки снимките, ще потвърди че апаратурата е от съществена нужда за оказване на ефективна спешна медицинска помощ. Филиалът за спешна медицинска помощ в Петрич е оборудван с чисто нова апаратура. Оборудването е за чисто новите две линейки, които пристигнаха неотдавна. Инвестицията в първа спешна медицинска помощ при проблем със здравето за жителите в община Петрич е обезпечена по проект „Подкрепа за развитието на спешната медицинска помощ“, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Целта е да се подобри значително качеството на обслужване на всички пациенти, които се нуждаят от спешна медицинска помощ, както и да се мотивира медицинският персонал, тъй като се подобряват условията на работа.

В момента успешно се изпълни вторият етап на проекта. Получената във Филиал за спешна медицинска помощ – Петрич апаратура включва: монитори, транспортен вентилатор, инфузионна помпа, аспирационно устройство, преносим комбиниран дефибрилатор с възможност за отдалечено монитиране, апарат за обдишване, аспиратор, електрокардиограф и тролей/количка. Само преди няколко месеца, когато се изпълни първият етап на проекта, Филиалът за спешна медицинска помощ в Петрич получи и два нови, напълно оборудвани автомобила. Предстои реализацията и на трети етап, в който е предвидено да се извърши ремонт на сградния фонд с цел подобряване състоянието на материалната база.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *