Ковид спря и празника на брежанския кестен

Празник на брежанския кестен тази година няма да има. Единодушно организаторите взели трудното решение да не организират празник на брежанския кестен – с надеждата, че догодина, през октомври 2021 година ще го направят двойно по-хубав, по-пъстър, по-усмихнат и по-богат.

Всяка година, събрали топлината и вкусовете на лятото, брежанските кестени превръщат селото в притегателен център за гости отблизо и далече.

За това спомага значително и богатата програма на празника на сдружение „Хора и традиции“, кметство Брежани, община Симитли в лицето на кмета Апостол Апостолов, Югозападно предприятие Благоевград, местното читалище „Христо Ботев“, децата и хората на Брежани.

Всяка година площадът е гостоприемна трапеза с вкусни и дъхави ястия, приготвени с любов от дамите на село Брежани.

Всяка година площадът е огромно хоро, пъстър фестивал, събор…

През изминалата година, когато сдружението отбеляза Десетото юбилейно издание на фестивала и своя рожден ден, празникът привлече хиляди посетители, десетки автобуси, организирани от туроператори – туристи отблизо и далече.

Всичко това ни радва и ни прави горди, че празникът на брежанския кестен се превърна в обичана и търсена дестинация.

Всичко това ни прави отговорни, в условия на пандемия и КОВИД 19  да предприемем драстични мерки против разпространението на коварния грип.

Очакваме ви на 11-то издание през октомври 2021 година, надяват се от Сдружение „Хора и традиции“.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *