Кметът Томов: Защо мораториум върху строежа на кортовете, а не срещу Трето или на гарата

Инвеститорът ще вложи 12 милиона лева на кортовете, ще се създадат десетки, ако не стотици работни места. Така кметът Румен Томов коментира на пресконференция темата със застрояването на тенис кортовете. За него много лесно е популистки да се каже къде отидоха зелените площи и да налагат мораториум. „За мен частната собственост е неприкосновена, а някои решиха да наложат мораториум върху застрояването на зелените площи на кортовете край Бачиново. Защо нямаше мораториум за строежа срещу Трето училище или пък на гарата“, попита Томов.

Според него теренът е запуснат, за нищо не става, какъв е проблемът, когато има инвеститор. Мястото щяло да стане изключително красиво, облагородено, подредено, почистено, като кортовете ще бъдат запазени. Същото било и за Ловния дом . Инвеститорите нямали намерение да правят къщи и хотели, а летен театър, както и места за културно-масови мероприятия. Този град, за да върви напред и да развиваме туризма, трябва да има инвеститори, заключи кметът.

На този етап пропада инвестиционното намерение за строителство на мегакомплекс в благоевградския парк „Бачиново“.

Наскоро срещу бетона в парка се произнесе и Басейнова дирекция – Благоевград  след намесата на парламентарния председател Андон Тодоров и местните съветници. Така реално се стопира решението на РИОСВ да даде „зелена светлина“ на строителство върху 118 декара зелени площи.

Според заключението на Басейнова дирекция, почти цялата част от имота, който „Универсал Строй Консулт“ искат да застроят, попада в рисков район от наводнения, предвид отстоянието от река Бистрица.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *