По 22 000 лв. за дка вместо 30 лв. за зърнопроизводителите в индустриалната зона

Индустриалната зона и теренът за нея беше съгласуван с всички политически лидери и всички дадоха съгласието си тя да бъде на това място, обяви на пресконференция кметът Румен Томов. След това обаче на сесията на Общински съвет повечето от ГЕРБ гласували против или пък се въздържали, председателят на ОбС Андон Тодоров също против, както и още няколко съветници се въздържали. Що се отнася до коментарите за национализация и конфискация на имотите, Томов обясни, че зърнопроизводителите плащат по 30 лв. на декар. Оценката на кв. м. е 22 лв., а за един декар собствениците ще получат 22 000 лева минимум.

„Трябва да минат 733 години, за да получат тази сума от рента. Ако това е национализация, здраве му кажи“, прави изчисления градоначалникът. Сега върви процедура по изкупуване на земите като земеделски. Също така Томов предупреди, че точното място не е определено още, да не тръгнат да изкупуват някои земя и да останат извън индустриалната зона. Кметът начерта и два варианта. Да се даде на Национална компания Индустриални зони и те да продават земята на инвеститори или общината да инвестира.

На въпрос защо е изоставен предишният проект за бизнес зона на мястото на черешовите градини, кметът каза, че там ще струва 2-3 пъти повече, а тук има предимство и връзката  с магистралата.

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *