От ГЕРБ-Банско искат оставката на Георги Икономов като общински съветник

ГЕРБ-Банско призовава Георги Икономов незабавно да подаде оставка като общински съветник. Смятат, че след подаденото от самия него заявление за напускане на партията, Икономов трябва да извърви докрай пътя на честта и да се оттегли и като общински съветник в местния парламент.

Ето и цялата декларация:

„С цялото ни уважение към него, бихме искали да му припомним, че той в момента е общински съветник само и единствено, защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ на последните местни избори, а не заради преференциален вот за него като личност.

Като бивш кмет на Банско, той е задължен пред своите съграждани и избиратели да поеме отговорност за промяната в своята партийна принадлежност. Всичко останало би могло да се тълкува като подмяна на вота на гражданите и отхвърляне на високия морален стандарт в политиката, който г-н Икономов като дългогодишен член на ГЕРБ е спазвал!

Разбира се, г-н Икономов има право да се присъединява към други проекти и да заема позиции, различни от тези на ПП ГЕРБ, но в никакъв случай няма да допуснем демократичния избор на хората в Банско да бъде потъпкан.

Още веднъж настояваме за незабавната оставка на Георги Икономов като общински съветник, за да бъде съхранен високият морал в политиката.

Благодарим му за всеотдайната работа през годините за Банско и ГЕРБ и му пожелаваме успех в новите му политически начинания“, пише в декларацията.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *