Търсят джобове за паркоместа в Банско

Всички възможни „джобове”, където могат да се обособят паркоместа, да се набележат в Банско. Това заръча кметът Иван Кадев на среща с представители на МВР, пожарна, ВиК, ЧЕЗ, горските стопанства, Дирекция „НП Пирин”, фирмата за почистване и сметоизвозване в Банско и общинската служба ОРС.

Според Иван Кадев въпросът с паркирането и движението, особено в зимни условия и активен туристически сезон може да бъде решен само с безкомпромисното спазване на правилата, но при създадени условия от страна на Общината и МВР.  Кметът поиска от полицията и засилено присъствие на критични кръстовища в Банско в определени часове на движение на коли и пешеходци.

Както обяви кметът при откриване на срещата, тя е първата от поредица подобни преди началото на зимата, за да се създаде добро взаимодействие.  Той постави пред институциите конкретни въпроси за решаване, много от които са проблемни от години – като ремонт на водопроводи, подмяна на компрометирани  електрически стълбове и ремонт на електропроводи, изграждане на горски пътища и много други.

Особено внимание на срещата беше отделено на сметоизвозването и снегопочистването. Принципно беше договорено в пиковите периоди на туристическия сезон и при обилен снеговалеж или други екстремни природни условия, МВР да помага за кратковременна  промяна на движението по улиците за безпроблемно минаване на почистващата техника.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *