Докосваме се до Средновековието с музика, танци, кухня, бойни тренировки

Ако искате да се потопите в атмосферата на Средновековието, това може да се случи в Банско. Изложбата „Български средновековни костюми“, с автори Калина Атанасова – Бъдъмба и Сдружение „Авитохол“ откриват в Музеен комплекс Банско.

Изложбата се състои от осемнадесет възстановки на костюми (комплекти облекло, въоръжение и аксесоари) на българи от ранното и късно средновековие – боляри, воини, знатни дами и жени от простолюдието. Всички реконструкции са изработени след детайлно проучване на исторически източници и находки. Част от костюмите вече са използвани на средновековни фестивали, битки, за заснемане на филми и други. Експонатите ще бъдат придружени от информационни табла с репродукции на оригинални свидетелства за епохата.

Откриването на изложбата е на 02.10. от 17ч. и ще бъде съпътствано от „Средновековна вечер“, с участието на група „Фрея“, Петя Крушева, Константин Колев и Мартин Геланов. Зрителите ще имат възможност да се докоснат непосредствено до средновековието като се запознаят с неговата музика, танци, кухня, бойни тренировки.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *