Столични анестезиолози спасяват гоцеделчевската болница

Четирима лекари със специалност „Анестезиология и интензивно лечение“ имат готовност да започнат работа в многопрофилната болница „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев от 1 октомври.

Спасителният вариант за общинската болница в Гоце Делчев обсъдиха на работна среща здравният министър  проф. Костадин Ангелов  с директора на лечебното заведение д-р Петър Филибев. До решението се стигна след проведени разговори на д-р Филибев с реаниматори от столични лечебни заведения.

След кончината на единствения  щатен анестезиолог  д-р Милан Първанов, станал жертва на COVID-19, заявление за напускане са подали още двама  негови колеги, които  работеха на половин щат  в гоцеделчевската болница. Единият е д-р Мария Радойкова, която беше и управител на лечебното заведение до май месец миналата година.

От началото на пандемията до днес в общинската болница в Гоце Делчев с COVID-19 са хоспитализирани 396 пациенти. В момента в инфекциозното отделение на болницата са настанени 24-ма пациенти, а в структурата по вътрешни болести – 11. Няма пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи. На хоспитализираните, при необходимост, е осигурена консултация с анестезиолог-реаниматор, който има сключен договор с болницата.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *