Хора с увреждания показаха танцови умения за юбилей

Хора с увреждания получиха висока оценка за танцовите си умения на фестивал. ЮЗУ „Неофит Рилски“ бе домакин на фестивала „125 години ТПК – в подкрепа на хората с увреждания“.  За доброто си представяне участниците бяха наградени с юбилейни сувенири от председателя на Националния съвет на Трудово-производителните кооперации в България д-р Стилиян Баласопулов.

Програмата на фестивала завърши с фолклорното събитие „Танцуваме заедно“, в което участваха представители на ТПК и студенти на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Преди това в ЮЗУ беше открита документална изложба.

Изложбата бе представена от д-р Стилиян Баласопулов. Той разказа за значителното място на кооперативното движение за развитието на социалната икономика в страната. Д-р Баласопулов подчерта важната роля на Югозападния университет и отбеляза, че ТПК и университетът си сътрудничат изключително успешно.

Приветствие от името на ректора проф. д-р Борислав Юруков поднесе заместник-ректорът проф. д.изк. Йордан Гошев, който изтъкна заслугите на кооперативното движение за изграждането на икономическите структури и напредъка на България, като подчерта значението на сътрудничеството в производството на облекла с Югозападния университет.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *