Паскалев и Камбитов не си взеха почетния знак

Почетен знак беше подготвила Община Благоевград за 6-има бивши кметове. Това стана по време на тържествената сесия за 108 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония. Повечето от тях обаче не се появиха и не си взеха отличието. Почетен знак имаше за Георги Кехайов, Захари Донев, Костадин Паскалев, Елиана Масева, Лазар Причкапов и Атанас Камбитов. Единствено Донев и Причкапов присъстваха в залата.

Въпреки че  бившият кмет  Атанас Камбитов беше на празника в центъра и поднесе цветя в знак на признателност пред паметника на Гоце Делчев и паметника на Македоно-одринското опълчение, не се появи в залата на тържествената сесия.

Заедно с ексшефките на Център за личностно и творческо развитие и на Образование Цветанка Гаврилова и Симона Митова положи цветята.

Камбитов написа във Фейсбук, че  е присъствал като председател на ИК „100 години свобода“ и обясни, че с решение на Общински съвет, преди 8 г., през 2012 г., 5 октомври бе обявен за официален празник на Благоевград.

Почетна грамота по време на сесията получи и бившият управител на Център за психично здраве д-р Николай Янакиев за приноса му в здравеопазването.

А знака за Почетен гражданин на Благоевград посмъртно за художника Атанас Дафинов взе неговият брат.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *