За първи път детска градина в гоцеделчевското село Буково (видео)

С тържествена церемония днес в село Буково, община Гоце Делчев, официално откриха чисто новата детска градина „Звездичка“. Буково, с население над 1000 жители, за първи път откриват целодневна детска градина, което се оценява като голяма придобивка за жителите му. „Дългогодишната мечта за хората от Буково да имат целодневна детска градина вече е факт.

В модерната сграда са обособени две занимални, две спални помещения и паро-котелно отделениe. Кухненски блок и модерно дворно пространство“, похвали се директорката на детското заведение Стефка Хюсеин. „Нека от тази сграда да излиза възпитано потекло“, пожела имамът на селото Мустафа Атип и благослови придобивката.


„Ще продължим да полагаме усилия за развитие на предучилищното възпитание. Мисля, че доста средства се инвестираха през последните години така, че приоритет остават децата на община Гоце Делчев“, каза кметът на общината Владимир Москов.

„За сега в детската градина са приети 42 деца, но имаме капацитет за 60. Освен това имаме и резерва, с което можем да приемаме деца дори и от съседното село Господинци“, сподели кметът на Буково Шукри Мусли. Гости на тържеството бяха: общинският кмет Владимир Москов заедно със заместниците си Валери Сарандев и Саид Иброш, председателят на областния съвет на ДПС, Ведат Хюсеин, председателят на ОбС Димитър Балтаджиев, председателят на ОбС на ДПС, Сайди Чолак, имамът на Буково, Мустафа Аатип, местните предприемачи – братя Сухат и Сафри Мехрем, директори на на детски заведения в общината както и много граждани.

Официалната програма на тържеството завърши с трогателна литературно-музикална програма, подготвена от възпитаници на новооткритото детско заведение.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *