Уникален храм събра миряни за храмов празник

Миряни се събраха край Тросково за храмовия празник на църквата „Св. Петка“. Уникална архитектура има храмът там, който е възстановен на основите на православен храм отпреди векове.

Петковден събира много миряни за храмовия празник. Отец Спас отслужи света литургия и освети казаните с вкусен боб, благослови и хората.

Кметът на община Симитли – Апостол Апостолов, председателят на Общински Съвет Симитли – Владимир Христов, кметът на селата Сухострел, Брестово и Тросково – Живко Стаменов, общински съветници, кметове на околните села на Симитли, народният представител – Стефан Апостолов и много гости запалиха свещ за здраве.

Строежът на храма започна преди 12 години на място на старо светилище, белязано от руини. Църквата, каквато я виждаме днес, е вдигната изцяло с доброволен труд и пари от дарения. Уникална архитектура има храмът там, който е възстановен на основите на православен храм отпреди векове. Братята Стоян и Тодор Траянови са инициатори за възстановяването на вековния храм, заедно с кмета Апостолов, който е основен благодетел.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *