ОбС шефът сезира Спецпрокуратурата, иска действия по решението за мораториум на зелените площи

Председателят на Общински съвет в Благоевград Андон Тодоров ще сезира Специализираната прокуратура, ако кметът Румен Томов  не предприеме действия по изпълнение на решението за мораториум върху застрояване на зелени площи. Върховен административен съд отхвърли жалбата на „Универсал Строй Консулт“ срещу мораториума за застрояване на паркове и зелени площи в Благоевград.

Тодоров изпрати писмо до кмета Румен Томов и до председателя на комисията Кирил Илиев. В него той ги уведомява, че решението за мораториум върху зелените площи на Бачиново е влязло в сила. Иска в срок до 15 дни да му бъде отговорено дали е изготвен списък на всички спортни имоти, които към момента се ползват като зелени площи, паркове, алеи и т.н., но по Общ устройствен план са и предназначени за строителство, за които към момента няма одобрени подробни устройствени планове.

Също така е изпратил и писмо до директора на РИОСВ Ангел Георгиев, с което го уведомява, че решението е вече в сила и в момента е наложен мораториум с определение на Върховен административен съд от 14 октомври. Иска да се прекратят всякакви процедури, относно внесено от Универсал строй консулт план за застрояване на поземлен имот  на жилищни сгради за постоянно обитаване, хотелски комплекс, ресторант, СПА център, плувен басейн, кортове и т.н.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *