Присъствено обучение в благоевградските училища

От Регионално управление на образованието взеха решение за присъствено провеждане на образователния процес в дневна форма на обучение за всички ученици и във всички училища в Благоевградска област.

Началникът на РУО Ивайло Златанов изпрати писмо до всички училища. „Водени от убеждението, че обучението в реалната класна стая и прякото взаимодействие с учителите и (съ)учениците са най-добрата и незаменима алтернатива, отчитайки мнението на различните заинтересовани страни и съобразявайки се със законовите изискванията, взехме решение за присъствено провеждане на образователния процес в дневна форма на обучение за всички ученици и във всички училища.

От това решение произтичат конкретни предизвикателства, пред които сме изправени в хода на учебната 2020 – 2021 година във връзка с епидемията и особено след рязкото нарастване на броя на заразените през последната седмица в нашата област“, се казва в писмото. Смятат, че в това изключително трудно за обществото ни и за цялото човечество изпитание връзката учител-ученик-родител е от първостепенно значение, жизненоважна.

Може да прочетете  цялото писмо тук:Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *