Кардиолог стана Лекар на годината за Благоевград

Български лекарски съюз Благоевград отличи с приза „Лекар на годината“  за Благоевград кардиолога д-р Свобода Ловджиева.

Кметът на община Благоевград инж. Румен Томов подари на д-р Ловджиева икона на Свети Иван Рилски- Чудотворец, с пожелание светецът да я закриля и пази, за да може още дълги години да помага на своите пациенти.

Празникът днес Лекарският съюз отбеляза в изключително тесен кръг, без тържествена част, заради трагедията, сполетяла тримата медици от област Благоевград.

С едноминутно мълчание, благоевградските лекари почетоха паметта на тримата си колеги, загубили битката с Ковид-19. „Да помагаш на нуждаещия се, да побеждаваш болката, да даряваш и спасяваш живот е мисия, за която човек трябва да се чувства призван. Медицината не е обикновено образование, което трябва да се завърши, за да се придобие специалност, тя е усещане, дълг и начин на живот.

Бъдете все така отдадени на своите пациенти и  нека силите, съпричастността, търпението и любовта към хората никога не Ви напускат. Вашите огромни усилия гарантират запазването на най-висшата ценност – човешкия живот. Не спирайте да дарявате надежда на онези, които наистина имат нужда от Вас.

Продължавайте със сърце и душа, с професионализъм и всеотдайност, да служите на хората и да оправдавате очакванията на своите пациенти.

Днес повече от всякога, искам да Ви благодаря за упоритата работа, безсънни нощи, себеотдаване и ежедневната борба за победата на живота.

Желая Ви здраве, стремеж към усъвършенстване, сила и енергия в живота!“, пише в поздравителния си адрес към благоевградските лекари инж. Румен Томов.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *