Празникът на Освобождението в Гоце Делчев (видео)

108-та годишнина от Освобождението на Гоце Делчев бе отбелязана тържествено с полагане на венци и цветя на паметника на Пейо Яворов в Градския парк; паметната плоча на ген. Константин Жостов; паметната плоча на Стоян Мълчанков; паметника на ген. Стилян Ковачев; паметната плоча на Пейо Яворов на ул. „Търговска”; паметника на Христо Ботев; паметника на Гоце Делчев на площад „Гоце Делчев” и паметника на загиналите във войните. Заупокойна молитва и благодарствен молебен в  храм „Св. Св. Кирил и Методий”  Гоце Делчев, бе отслужен от Неврокопски митрополит Серафим.


В проявите се включиха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, председателят на Общински съвет Гоце Делчев Димитър Балтаджиев, народният представител Богдан Боцев, представители на политически партии, институции и учебни заведения.

Програмата за празника на града завърши с концерт на Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци, с който бе отбелязана и 155-та годишнина от създаването на Народно читалище „Просвета-1865“ в град Гоце Делчев.

По повод празника на града са получени много поздравителни адреси: от общините Карлово, Монтана, Правец, Тополовград, Банско,  Благоевград, Националното сдружение на общините в Република България, Сдружението на Югозападните общини, Сдружение „Толерантност“, председателя на БСП Корнелия Нинова.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *