Кой и защо спъва един млад човек да се развива в Благоевград

Като грешка, която е поправима, определя прекратяването на договора с общината за Мощанската къща Надежда Червенкова. Там  от една година 27-годишната  млада дама направи Училище за мода. Очаква тези дни да се разреши проблемът й и се надява всички да си свършат работата и да стане ясно, че това е грешка.  С усмивка и шеговито смята това да се окаже една рекламна кампания, която кметът на Благоевград е организирал.

Пуснала си писмо  до кмета, председателя на ОбС и до целия Общински съвет.

В него обяснява, че не й се струва удачно прекратяването на договор по една такава несъстоятелна причина, а именно данък смет, който не е платила. В договора има описан срок, че до края на годината може да го плати този данък.

Някой от общината обаче е решил, че това трябва да е основателна причина за прекратяването му.

Всички покрай нея са изненадани от това решение, защото много хора имат допир до Мощанската къща, откакто я стопанисва. Много неща се направили в нея, много хора се развили и вдъхновили. Някои стартирали в професионално направление развитието си, има и такива, които видели, че има смисъл в България да се развиват.

Не възнамерява да освобождава Мощанската къща, защото тя е толкова обичана и толкова обгрижвана в момента.

Пълна с хора и процъфтяваща.  Този проблем  не би я отказал и когато станало ясно  за прекратяването на договора, много хора се свързали с нея, предлагали и  пари, и нови места. Дори благоевградски бизнесмен й предлага пространство, което се надява да вземе за второ училище и втори проект.

Тук я дразни единствено това, че не я оставят да си върши работата, а това за нея е най-важно.

Още за училището за мода, за филма й, за плановете й и защо остава в Благоевград въпреки всичко, очаквайте още от интервюто с Надежда Червенкова.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *