Ще станат ли тютюнджийките в Господинци шивачки по европейски

На чисто нов шивашки цех, модерно оборудван по европейски, се радват тридесетте шивачки от неврокопското село  Господинци във фирмата на шивашкия бос от с. Лъжница Сюлейман Осиковски. Комфортен, просторен, добре осветен, с нов санитарен възел, съблекалня, вътрешен и външен кът за кафе пауза и обяд цехът предлага всички съвременни условия за работа, се похвали кметът на селото Ахмед Ходжов. Нов цех с нова бригадирка и  нови европейски заплати си пожелават работничките от фирмата на Осиковски.

А дали с-жа Молаали ще остави тютюна по гръцки и ще стане европейска шивачка времето ще покаже, но да живеят по европейски си пожелават най -младата семейна двойка в селото Атие Пилева и Ибраим Мицурев.

Европейска вила си построиха в господинския  вариант на имение „Гулденбург“ трудолюбивите и неуморни Азим и Невсе Куртови. Макар и вече пенсионери за много кратко време построиха и вече оборудват своята европейска вила. А в имението плодове и зеленчуци в изобилие и всякакви, а цветя и храсти, за каквото се сетиш можеш да намериш.

Дали ще се радваме и на европейски обществени сгради е все още мечта, но трудолюбиви работнички правят всичко по силите си, за да има един приветлив вид и кметство Господинци.

С европейски вид и в стил аристократичен се гордеят с новата си фасада на своя дом братята Шефкет и Ибрахим Пилеви, а малко във френски стил с френски инвестиции  заблестя фасадата на дома на Стоян Гагаров.

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *