Едва събират картини в зонална изложба, 89 автори-159 творби

Благоевград отново е домакин на Зоналната изложба „Струма“. В изложбата участват 89 автори от областите Благоевград, Кюстендил и Перник. Общият брой на произведенията е 159 (от които 9 скулптури) във всички жанрове – живопис, графика, скулптура и приложно изкуство. Участват както утвърдени имена в изобразителното изкуство така и млади автори.

Община Благоевград осигурява по статут четири равностойни награди.

Поради големия брой произведения, те ще бъдат разпределени в Градска художествена галерия и залите на Регионален исторически музей.

На 31.10. /събота/ от 12:00 часа в Градската художествена галерия ще се открие традиционната Зонална изложба „СТРУМА“. Тази година домакин е град Благоевград. Изложбата „Струма“ е с дълга история от средата на 80-те години на миналия век.

След 90-та година има прекъсване и през 2013 година изложбата е възобновена, оттогава насам това е осмото издание. През всички години изложбата „Струма“ е била своеобразен индикатор и верен показател за творческите процеси на поколения художници от Югозапада, работещи във всички жанрове на изобразителното изкуство.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *