Вечерен час, затваряне на пазара в Симитли и още:

Затягат мерките за ограничаване разпространението на коронавируса на територията на община Симитли- Това бе решено след проведеното днес заседание на Общинския кризисен щаб, свикано от кмета на общината Апостол Апостолов, чиято цел бе набелязването на допълнителни мерки.

Считано от утре, 29.10.2020 г., се преустановява дейността на всички пазари, тържища и базари на открито и закрито. Въвежда се вечерен час за непълнолетни лица за времето от 20:00 ч. до 06:00 ч. Забраняват работата на заведенията за хранене и развлечения след 22:00 ч. Със заповедта се забранява и достъпа до сградата ОбА Симитли, с изключение на партерния етаж, който продължава да обслужва граждани.

Преустановяват се и присъствените учебни занятия за учениците от гимназиален етап на образование. Всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер се провеждат без публика. Всички заведения за хранене и развлечения осигуряват физическа дистанция от 1,5 м. между облегалките на столовете от две съседни маси и не се допускат повече от 6 човека на една маса. Преустановява се и организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти.

В заповедта е разписано още, че се преустановяват също груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 човека. Културни и развлекателни мероприятия се провеждат при заетост на местата до 30%.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *