Логодажките самодейци ще се изявят и в България търси талант

Самодейната група към  Народно читалище „Иван Чаушки 1934“ в благоевградското село  Логодаж са поканени да участват и в телевизионното предаване „България търси талант“. Кастингът е онлайн, а петък и събота е трябвало да отидат на репетициите и снимките, но се обадили предвид ситуацията с коронавируса за по-нататък. Тъй като 3-минутно е участието им, самодейците ще се включат в предаването с китка от логодажки автентични песни.

А това е новата специално изработена табелка за участието на Самодейната група в предаването „България търси талант“. „Да се знае, че село Логодаж не е само населено място,  нанесено в картата на България. Тази табела е символ на българщината, на традициите, на завета на хан Кубрат, а червено – белият конец е нишката, която ни свързва от времето на хан Аспарух до наши дни, разказа читалищният секретар Дафинка Бойчева, която е инициатор на всички участия на самодейната група.

Наскоро групата спечели и второ място  в националния фестивал „От Дунав до Балкана“  с прочутия логодажки зелник в подница. Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *