От РУО настояват за носене на маски в клас с писмо до родители и директори

Вероятността за преминаване към обучение от разстояние в електронна среда става все по-реална. Това смятат от Регионално управление на образованието –  Благоевград. От институцията изпратиха писмо до всички директори на училища.То е и до всички родители на  ученици от областта.

В него призовават и настояват в класните стаи по време на провеждане на образователния процес всички – и учители, и ученици – да бъдат с поставени лични предпазни средства /маски или шлемове/, с което се надяват да се намали рискът от разпространението. Към това апелират вече всички отговорни институции, всички медицински специалисти.

„Категорично трябва да станем част от борбата с вируса и намаляване на неговото разпространение и като отговорни граждани и общество да подпомогнем здравните специалисти и учителите!

Нека също да изискваме от децата да ограничават своите контакти и да спазват необходимата хигиена и дистанция. При проява на грипоподобни симптоми и симптоми, сходни с тези на COVID-19, считам, че е дълг и отговорност на всеки родител да задържи детето си вкъщи. Същото следва да се отнася и за случаите, при които е налице положителна проба за вируса на член от семейството, като в тези ситуации е задължително да бъдат информирани класните ръководители и училищните ръководства“, се казва още в писмото.

Над 500 ученици и над 120 души педагогически и непедагогически персонал в момента са под карантина в Пиринския край заради коронавирус. Карантинираните са от 53 училища в региона.

Общо под карантина са 14 паралелки в Пиринско. 126 са общо карантинираните от персонала. От тях 95 са педагозите, от които 76 са с положителен тест за Ковид-19, а 19 са контактни.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *