Завършилите Американския с най-високи средни заплати и най-малко безработни

Американският университет е лидер в четири от пет направления при индикаторите за най-ниска безработица и най-високи средни заплати на завършилите.

Въпреки предизвикателствата на времето Американският университет в България (АУБ) отново е водещ университет в класацията на образователното министерство. АУБ запазва челни позиции в петте от направленията, които оценява Рейтинговата система на висшите училища в България. За 2020 г. висшето училище е лидер в специалност „Администрация и управление“ и дели първото място по „Обществени комуникации и информационни науки“. АУБ заема второто място при „Политически науки“, „Икономика“ и „Информатика и компютърни науки“.

Рейтингът показва още, че АУБ е водещ и по отношение на показателите „Безработица“ и „Най-високите средни заплати в страната“ сред завършилите в следните четири специалности: „Администрация и управление“, „Икономика“, „Политически науки“ и „Обществени комуникации и информационни науки“.

В специалностите „Администрация и управление“, „Икономика“, „Политически науки“ и „Обществени комуникации и информационни науки“ унивреситетът заема първото място и в категория „Престиж“. Американският университет остава безапелационен лидер при всичките пет дисциплини по отношение на социално-битовите и административните услуги.

Българската рейтингова система на университетите има за цел да подпомогне потребителите на образователни услуги в избора им на университет. Тази година тя оцени 52 университета в България, които предлагат образование в различни специалности, групирани в професионални направления. Системата сравнява академичните дисциплини във висши учебни заведения, които имат акредитация в България, и определя рейтинга на академичните програми въз основа на повече от 100 показателя, включително преподаване и обучение, университетска среда, социално-битови и административни услуги, научни изследвания, престиж, кариерно развитие, реализация на пазара на труда и регионална ангажираност.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *